Hem   50 snyggaste fotbollsmålen   Livematcher    
 
Webbspel:Mini & Managerspel   Ladda hem mediespelare   Spelskolan
 
 

 

Fotbollskrönikan med Klasse

 

Är Champions League uttjatat ?

"Shaktar Donetsk vann den dramatiska Champions Leaguefinalen mot danska Ålborg efter straffar".

 

Tror någon på den rubriken? Nej, den är alldeles för lång, dessutom är Ålborg på tok för svaga för att ens gå vidare från sin grupp. Ukrainska Shaktar då, kan de vinna? Om svaret är ett definitivt nej - då är Europas största fotbollsturnering förutsägbart om inte uttjatad. Samma favoriter varje år, samma outsiders inför varje turnering, och naturligtvis några överraskningar som skakar storlagen i gruppspelet. Lägg därtill ett par blåbärslag som definitvt hade åkt på torsk mot svenska Kalmar FF och vips så har vi Champions League i ett nötskal. Vari ligger då charmen? Sponsorerna och de kommersiella intressena försöker få turneringen till att vara en unifieringssymbol, som länkar ihop oss fotbollsälskare. I mina ögon är det ren o skär bullshit. Deras egentliga motto är pengar, pengar och pengar.

 

Glenn Hysen siar

Jag skulle nog säga att charmen i denna förutsägbara turnering ligger i att se våra favoritspelare, i vilket lag de nu än representerar just detta år. Vi vill se bra fotboll, skrika lite på Etoo när han missar öppet mål, och egentligen är inte resultatet så jävla viktigt. För visst kan ni se framför er hur Glenn Hysen match efter match siar om hur otroligt fantastisk just denna drabbning kommer att bli och hur han sedan är förundrad över att ett lag kan ha råd att ha spelare som Arjen Robben, Rafael Van der Vaart, Saviola och Raul på bänken. Och efter att matchen slutat 1 - 1 sammanfattar Glenn den som underhållsrik och spännade. År in, år ut är det samma visa. Men likförbannat kommer vi att sitta framför tv:en varje gång Real Madrid möter Man U och hoppa till vid varje målchans..

 

Shaktar Donetsk i final?

Vem kommer ihåg vilka som vann finalen för tre år sen? Inte jag, inte så här på rak arm iallafall. Men jag skulle definitvt komma ihåg om det varit Shaktar Donetsk. Ett lag som haft bland andra Bernd Schuster, Real Madrids gamla tränare som coach, och som inte har mindre än fem brasilianska stjärnor i truppen. Och då menar jag inte svenska division II spelare som benäms som stjärnor i aftonbladet så fort de knarkat, stulit eller slagit sin fru. Utan riktiga stjärnor som kan trixa över hundra med fel fot. Låt oss avsluta så här: om Chelsea spelar final mot ett lag som inte kommer från England, Spanien eller Italien, då är Champions League inte uttjatat, Inte än i alla fall. Och om Shaktar vinner lovar jag att klä av mig näck och springa ett varv runt deras hemmaarena - RSK Olimpijskij.

/Klasse

 

Tyck till om krönikan, maila oss på:

kronikan@webbfotboll.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

De häftigaste bilderna från fotbollseuropa
Vi hjälper dig att hitta de bästa matcherna/tävlingarna i världen

 

Webbfotboll

 

Du kan i stort sett se alla stora fotbollsmatcher direkt och dessutom helt gratis i din dator

 

1

Vi hjälper dig att hitta de matcher och tävlingar du vill se

 

2

Till höger hittar du länkar till tre siter som tillsammans täcker all världsfotboll

 

3

Du kan också följa alla matcher via vår livescore som du hittar under Webbmål.

 

4

För dig som är intresserad av Premer League och engelska landslaget rekomenderar vi Pete's krönika

 

5

Vi listar även nägra av världens främsta sporttidningar

 
Streama världsklassport och följ alla resultat live
Livestream
Soccer-Live.
Hur funkar det?
Fotboll
>> Externa länkar >>

Mån - Fre

Söndag

Övriga Sporter
>> Externa länkar >>

Basket

Övriga sporter

(Tennis, Golf, NFL, MLB, mm)

BTV
>> Extern länk>>
BTV stream
Justin.tv
>> Extern länk>>
Webbmål
Livescore
Fler Livescore
>> Externa länkar >>
Ladda ner
Mediaspelare

PPStream

Webbfotboll.se - Europa
Läs våra krönikor

Fotbollssiter och tidningar

Engelska Gazzetta dello Sport, världens kanske främsta sporttidning, finns även på engelska.
Goal.com, helt överlägsen när det handlar om ett ständigt uppdaterat nyhetsutbud, med seriösa välskrivna fotbollsnyheter.
SetantaSport här kan du förutom att läsa de senaste nyheterna även ta del av olika medieklipp, bland annat Mourinhos humorprogram "The special 1", med bland annat Wayne Rooney och Sven Göran Eriksson som gäster.
The Guardian Football, en av de ledande engelska tidningarna inom fotbollsbevakning. Guardian har flera intressanta bloggare som är klart värda att synas.
BBC Sport, ännu en engelsk nyhetssite med intressanta fotbollsartiklar och reportage.
El Pais ,spansk nyhetstidningen på spanska, men inte helt omöjlig att tolka och förstå.
Soccer365,intressant fotbollssite med bland annat amerikanska "soccer" nyheter.Läsvärda artiklar.
   
   
Krönikor
 
Veckans val av mål - Emil Johansson, Hammarby

Emil

Johansson

 

22 år

Svensk

 

Klubb:

Hammarby

 

(Kom från

Degefors 2007)

Fotbollsorganisationer
VM-kval

Sverige - Europa - Världen

Svenska Fotbollsförbundet, här kan du bland annat läsa om och följa landslaget, Allsvenskan och Damallsvenskan.
FIFA, står för Fédération Internationale de Football Associationen (franska). Fotbollens världsorganisation har också en hemsida som är klart värt att besökas. Här hittar du mycket intressant fakta, nyheter, tabeller med mycket mera.
UEFA, Europeiska fotbollsförbundet, ansvarar förutom EM, även för Champions League, UEFA-cupen med mera. På hemsidan kan du ta del av mycket intressant, bland annat U21-EM som kommer att spelas i Sverige.
AFC, Asian Football Confederation, en mycket pedagogisk sida med information om bland annat AFC-Champiions League och Asiatiska VM-kvalet.
CAF, African Football Confederation, här kan du läsa om de Afrikanska fotbollslandslagen och nyheter om vad som händer inom klubbfotbollen.
CONMEBOL, Confederación Sudamericana de Fútbol. Intressanta matchfakta från det Sydamerikanska VM-kvalet och Copa Libertadores, motsvarigheten till vår Champions League.
CONCACAF, Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football. Detta är den federation där Mexico och USA kvalspelar för en VM-biljett.
OFC, Oceana Football Confederation, troligtvis den minst kända fotbollsfederationen, och inte minst sedan Australien bytte till AFC. Trots det finns en hel del kul läsning på hemsidan.

Ge rasismen rött kort

Rasism och trakasserier på grund av hudfärg, etniskt ursprung eller sexuell läggning har förekommit länge hör inte hemma i samhället och inte heller på fotbollsarenor runt om i världen. Ge Rasismen Rött Kort startades i mitten av 1990-talet i Storbritannien, och i Sverige startade GRRK 2004. Syftet är att öka integrationen och förståelsen för varandras olikheter och inte minst likheter. Att tydligt visa att elitfotbollsspelarna i Sverige kraftigt tar avstånd från rasism och säger Nej till alla former av trakasserier på grund av hudfärg, etniskt ursprung eller sexuell läggning.

Kvalgrupp 1
 
Land
M
MS.
P
Danmark
5
+10
13
Ungern
6
+6
13
Portugal
5
+3
6
Sverige
4
+1
6
Albanien
7
-3
6
Malta
7
-17
1

 

Webbfotboll.se tipsar om gratis fotbollsspel online

Managerspel

Soccer Manager.com, med ca: 200 000 medlemmar håller denna gratisversion både grafisk och spelmässig toppklass. Språk - svenska
Xpert Eleven, ett gratis managerspel där du bland annat kan starta en egen liga och bjuda in dina vänner. Språk - svenska
Trophy Manager, en mycket pedagogisk managerversion som verkligen rekommenderas, för både nyborjare som erfarna spelare. Språk - engelska
hattrick, detta är bland de största managerspelen online och liksom de andra på denna lista är det helt gratis att spela på hattrick.com. Språk - svenska
Managerzone, troligtvis det managerspel som är mest känt för oss i Sverige. MZ är en lättnavigerad och lättförstådd managerspel som nu även erbjuder 3D matcher. Språk - svenska

 

 
Minispel

Straffsparks-VM (spela direkt)

World Cup

 

 

 
Copyright 2008
Kontakta oss Annonsörer