Hem   50 snyggaste fotbollsmålen   Livematcher    
 
Webbspel:Mini & Managerspel   Ladda hem mediespelare   Spelskolan
 
 
Spelskolan-Webbfotboll.se
Vår spelskola riktar sig främst till nybörjare

Med jämna mellanrum kommer vi att lägga upp "spellektioner". Det vill säga tips på hur ni kan alternera era spel. Om det är något ni undrar över, är ni naturligtvis välkomna att skicka in er fråga till experten@webbfotboll.se. Hoppas att ni kan dra nytta av våra tips och ökar era chanser till vinst.

 

Nybörjarlektion 1

 

Webbfotboll.se vill först och främst påpeka det redan självklara:

 

Att spela, är alltid lika med risken att förlora. Spel kan också leda till beroende. Den absolut viktigaste regeln är att aldrig satsa mer än vad ni har råd att förlora.

Del.1

I denna första del förklarar vi det mest grundläggande i hur du lägger ett vad. Beroende på vilken dag och spelbolag, kan du välja mellan ett visst antal matcher ur ett bestämt utbud.

 

För varje match (med vissa undantag, till exempel tennis) kan du välja mellan att satsa på att hemmalaget vinner (1:a), att det blir lika (X), eller att bortalaget vinner (2:a). Det är de tre olika tecknen som du kan välja mellan när du ska lägga ett vad på utgången av en match.

Del.2

För varje match finns tre olika odds, ett för hemmavinst, ett för bortavinst och ett för lika resultat. Oddset säger hur många gånger pengarna du får tillbaka på ditt val. Det kan se ut enligt nedan:

 

Match 1 X 2
Malmö FF - AIK
2,35
3,40
2,60
Del.3

När du valt det vad du vill satsa på ska du välja hur mycket pengar du vill satsa. Om vi nu bestämmer oss för att satsa 100:- på att Malmö vinner, blir vadet enligt nedan.

 

Vårt val Odds Vinst
Malmö FF
2,35 x100:-
235:-
Del.4

Om Malmö vinner betyder det att du fårr 235:- på en satsad hundring. Det vanligaste är dock att man väljer flera matcher för att på så sätt få högre odds. Vi väljer de markerade oddsen nedan:

 

Match 1 X 2
GAIS - IFK Göteborg
3,40
3,10
1,95
Elfsborg - Norrköping
1,35
3,10
4,90
Malmö FF - AIK
2,35
3,40
2,60

 

Och satsar 100:-

 

Våra val Odds Vinst
Lika
3,10
Elfsborg
1,35
 
Malmö
2,35
 

 

 
Odds
Insats
Vinst
3,10 x 1,40 x 2,35
x 100:-
= 983:-
Del.5

Nu har vi satsat 100:- på tre matcher vi valt och det är bara att hålla tummarna. Tänk på att ju högre odds, desto lägre anser spelbolagen att sannolikhetheten är att resultatet går in. Så välj dina vad noga.

 

Har du några frågor kan du maila

in dem till oss på:

experten@webbfotboll.se

 

 

 

 

 

 

Visste du?

Att två svenskar har blivit invalda i ESM Team of The Year. ESM står för European Sports Magazines där tio av Europas största fotbollstidningar och magasin, väljer ut månadens och årets bästa lag, bestående av spelare i Europa. De två svenskarna är Fredrik Ljungberg 2001-02 och inte helt oväntat Zlatan Ibrahimovic, 2006-07 och 2007-08. För mer information om ESM, scrolla ned.

Att Tottis "Panenka" straff (lobbstraff) som tog hela fotbollsvärlden med storm under EM-semifinalen mot Holland 2000, inte var en engångsföreteelse. Totti har sedan dess skjutit många straffar men troligtvis aldrig blivit så förödmjukad som efter den här mot Lecce.

Att den spelare som gjort flest mål i en officiell kvalmatch i modern tid kommer varken från Europa eller Sydamerika. Archie Thompson heter australiensaren som gjorde hela 13 mål i en och samma match. Australien vann matchen mot Amerikanska Samoaöarna med 31-0.Delad tvåa på listan hittar vi en annan australiensare Gary Cole, 1991 och den persiska ännu aktiva landslagskaptenen Karim Bagheri, 1997. Båda gjorde 7 mål var i respektive kvalmatch.

 

Månadens Europaelva & Fakta om ESM

ESM står för European Sports Magazines där tio av europas största fotbollstidningar och magasin, väljer ut månadens och årets bästa lag, bestående av spelare i europa.

10 tidningar - ESM

A BOLA (Portugal), DON BALON (Spanien), FANATIK (Turkiet), KICKER (Tyskland), LA GAZZETTA DELLO SPORT (Italien), SPORT EXPRESS (Ryssland), TIPS BLADET (Danmark), TITAN MEDIA (Kina), VOETBAL INTERNATIONAL (Holland), WORLD SOCCER (UK).
 

Månadens 11

Messi

Barcelona

Berbatov

Manchester United

Etoo

Barcelona

Beckham

Manchester U

Kaka

Milan

Gerrard

Liverpool

Robben

Real Madrid

Alves

Barcelona

Vidic

Manchester United

Carlos Puyol

Barcelona

Edwin Van der Sar

Manchester United

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

De häftigaste bilderna från fotbollseuropa
Vi hjälper dig att hitta de bästa matcherna/tävlingarna i världen

 

Webbfotboll

 

Du kan i stort sett se alla stora fotbollsmatcher direkt och dessutom helt gratis i din dator

 

1

Vi hjälper dig att hitta de matcher och tävlingar du vill se

 

2

Till höger hittar du länkar till tre siter som tillsammans täcker all världsfotboll

 

3

Du kan också följa alla matcher via vår livescore som du hittar under Webbmål.

 

4

För dig som är intresserad av Premer League och engelska landslaget rekomenderar vi Pete's krönika

 

5

Vi listar även nägra av världens främsta sporttidningar

 
Streama världsklassport och följ alla resultat live
Livestream
Soccer-Live.
Hur funkar det?
Fotboll
>> Externa länkar >>

Mån - Fre

Söndag

Övriga Sporter
>> Externa länkar >>

Basket

Övriga sporter

(Tennis, Golf, NFL, MLB, mm)

BTV
>> Extern länk>>
BTV stream
Justin.tv
>> Extern länk>>
Webbmål
Livescore
Fler Livescore
>> Externa länkar >>
Ladda ner
Mediaspelare

PPStream

Webbfotboll.se - Europa
Läs våra krönikor

Fotbollssiter och tidningar

Engelska Gazzetta dello Sport, världens kanske främsta sporttidning, finns även på engelska.
Goal.com, helt överlägsen när det handlar om ett ständigt uppdaterat nyhetsutbud, med seriösa välskrivna fotbollsnyheter.
SetantaSport här kan du förutom att läsa de senaste nyheterna även ta del av olika medieklipp, bland annat Mourinhos humorprogram "The special 1", med bland annat Wayne Rooney och Sven Göran Eriksson som gäster.
The Guardian Football, en av de ledande engelska tidningarna inom fotbollsbevakning. Guardian har flera intressanta bloggare som är klart värda att synas.
BBC Sport, ännu en engelsk nyhetssite med intressanta fotbollsartiklar och reportage.
El Pais ,spansk nyhetstidningen på spanska, men inte helt omöjlig att tolka och förstå.
Soccer365,intressant fotbollssite med bland annat amerikanska "soccer" nyheter.Läsvärda artiklar.
   
   
Krönikor
 
Veckans val av mål - Emil Johansson, Hammarby

Emil

Johansson

 

22 år

Svensk

 

Klubb:

Hammarby

 

(Kom från

Degefors 2007)

Fotbollsorganisationer
VM-kval

Sverige - Europa - Världen

Svenska Fotbollsförbundet, här kan du bland annat läsa om och följa landslaget, Allsvenskan och Damallsvenskan.
FIFA, står för Fédération Internationale de Football Associationen (franska). Fotbollens världsorganisation har också en hemsida som är klart värt att besökas. Här hittar du mycket intressant fakta, nyheter, tabeller med mycket mera.
UEFA, Europeiska fotbollsförbundet, ansvarar förutom EM, även för Champions League, UEFA-cupen med mera. På hemsidan kan du ta del av mycket intressant, bland annat U21-EM som kommer att spelas i Sverige.
AFC, Asian Football Confederation, en mycket pedagogisk sida med information om bland annat AFC-Champiions League och Asiatiska VM-kvalet.
CAF, African Football Confederation, här kan du läsa om de Afrikanska fotbollslandslagen och nyheter om vad som händer inom klubbfotbollen.
CONMEBOL, Confederación Sudamericana de Fútbol. Intressanta matchfakta från det Sydamerikanska VM-kvalet och Copa Libertadores, motsvarigheten till vår Champions League.
CONCACAF, Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football. Detta är den federation där Mexico och USA kvalspelar för en VM-biljett.
OFC, Oceana Football Confederation, troligtvis den minst kända fotbollsfederationen, och inte minst sedan Australien bytte till AFC. Trots det finns en hel del kul läsning på hemsidan.

Ge rasismen rött kort

Rasism och trakasserier på grund av hudfärg, etniskt ursprung eller sexuell läggning har förekommit länge hör inte hemma i samhället och inte heller på fotbollsarenor runt om i världen. Ge Rasismen Rött Kort startades i mitten av 1990-talet i Storbritannien, och i Sverige startade GRRK 2004. Syftet är att öka integrationen och förståelsen för varandras olikheter och inte minst likheter. Att tydligt visa att elitfotbollsspelarna i Sverige kraftigt tar avstånd från rasism och säger Nej till alla former av trakasserier på grund av hudfärg, etniskt ursprung eller sexuell läggning.

Kvalgrupp 1
 
Land
M
MS.
P
Danmark
5
+10
13
Ungern
6
+6
13
Portugal
5
+3
6
Sverige
4
+1
6
Albanien
7
-3
6
Malta
7
-17
1

 

Webbfotboll.se tipsar om gratis fotbollsspel online

Managerspel

Soccer Manager.com, med ca: 200 000 medlemmar håller denna gratisversion både grafisk och spelmässig toppklass. Språk - svenska
Xpert Eleven, ett gratis managerspel där du bland annat kan starta en egen liga och bjuda in dina vänner. Språk - svenska
Trophy Manager, en mycket pedagogisk managerversion som verkligen rekommenderas, för både nyborjare som erfarna spelare. Språk - engelska
hattrick, detta är bland de största managerspelen online och liksom de andra på denna lista är det helt gratis att spela på hattrick.com. Språk - svenska
Managerzone, troligtvis det managerspel som är mest känt för oss i Sverige. MZ är en lättnavigerad och lättförstådd managerspel som nu även erbjuder 3D matcher. Språk - svenska

 

 
Minispel

Straffsparks-VM (spela direkt)

World Cup

 

 

 
Copyright 2008
Kontakta oss Annonsörer